Balatonöszöd Hittanos Tábor 2012.

„De Noé kegyelmet talált az Úr előtt”

1 Mózes 6,8

  Isten kegyelméből az elmúlt héten hittantáborban lehettünk 14 gyermekkel a sárbogárdi református gyülekezetből Balatonőszödön, immár második alkalommal.

  Nagyon jó időt kaptunk, ezért sokat lehettünk a Balatonban, sokat játszhattunk, kézműveskedhettünk. Reggel és este áhítatot tartottunk, majd beszélgettünk.

  A reggeli áhítaton Noé történetével ismerkedtük. Megbeszéltük, hogy ebben a történetben milyennek látjuk Istent. Láttuk, hogy Isten bűnt gyűlölő, mert Ő tökéletes, s a bűnt taszítja, mint a mágnes azonos pólusai egymást. Igazságos, így a bűnt mindig büntetés követi. Hosszútűrő, mert nem azt akarja, hogy elvesszünk, hanem, hogy örök életünk legyen. Szavahihető, mert amit kimond, az úgy lesz. Kegyelmes, mert adja a megmenekülés lehetőségét Jézus Krisztusban. Nem feledkezik el rólunk, hisz Noét is kivezette a bárkából.

  Sőt! Isten tegnap, ma és mindörökké ugyanaz! Ma is hosszan tűr, hogy ne kelljen minket megbüntetnie, hanem időt ad, hogy megragadhassuk a kegyelmet, melyet nyújt Jézus kereszthalála által.

  Esténként egy-egy bibliai alapfogalmat ismertünk meg jobban, amit gyakran használunk, csak nem biztos, hogy jól értjük. Ezek között volt: 1. Ki Isten és ki az ember? 2. Mi a bűn, s ki Jézus Krisztus? 3. Mit jelent hinni és újjászületni? 4. Mit mond a Biblia Mennyről és pokolról?

  Utolsó este tábortűzzel, énekléssel, szalonnasütéssel zártuk a hetet, s mindenki elmondhatta élményeit, véleményét a táborról. 

  Vasárnap beszámolót tartottunk a gyülekezetnek, s a legkedvesebb énekekből énekeltünk. Valamint az egyik kézműves foglalkozáson készített, gyerekek által faragott Noé bárkáiból kiállítást is szerveztünk a gyülekezeti teremben.

  Reméljük, hogy akik most együtt voltak, jövőre is eljönnek, s addig is tovább adják az evangélium jó hírét.

Sándor Andrea

Download
Download
Download
Download
 
 
Powered by Phoca Gallery